Bedrijven

Wanneer uw medewerkers in een auto van de zaak rijden, zijn zij uw visitekaartje op de weg.
Een veilige, nette, en ook zuinige manier van rijden is dan zeker wel gewenst!

Kostenbesparing

In een tijd waarop aan de kostenkant gekeken moet worden naar elke uitgave die wordt gedaan, wordt een niet onbelangrijke kostenpost binnen het bedrijf vaak over het hoofd gezien: brandstofkosten.
Kosten die worden gemaakt door werknemers welke deelnemen aan het verkeer. Klanten vragen tegenwoordig om een snelle afwikkeling van zaken, een bezoek liever gisteren dan vandaag. Meerdere afspraken op één dag en soms gaan deze kris-kras door heel Nederland. Stilstaand verkeer in Nederland is niet ongebruikelijk, waardoor afspraken in het gedrang komen. Dit kan leiden tot stressvolle situaties voor de werknemers met alle gevolgen van dien. De kans is groot dat hij/zij het rijgedrag zodanig gaat aanpassen, dat het verbruik van brandstof onheilspellend stijgt. Daarnaast kan stress tevens leiden tot ziekteverzuim.

Het nieuwe rijden

Autorijschool Replex uit Overasselt biedt een programma aan, waarbij geleerd wordt hoe om gegaan kan worden met het “nieuwe rijden’. Dit gebeurt in teamverband, want van elkaar kan immers geleerd worden. Het “nieuwe rijden” is een manier van rijden waarbij niet alleen brandstof bespaard wordt, maar ook het milieu minder zwaar belast wordt. Je draagt dus ook een steentje bij aan het milieu.

Rijbewijs APK en rij-angst

Autorijschool Replex biedt naast reguliere rijlessen ook een ‘Rijbewijs-APK’ aan. Dit is een test waarbij rijvaardigheid van mensen die al langer het rijbewijs hebben onder de loep wordt genomen. Ook kan autorijschool Replex behulpzaam zijn bij het weer deelnemen aan het gemotoriseerd verkeer, wanneer er sprake is (of is geweest) van rij-angst na een doorgemaakt ongeval of andere stressvolle situatie. Wij maken hiervoor gebruik van de NLP-methodiek en zijn tevens één van de weinige rijscholen die opgeleid en gecertificeerd is voor deze methodiek.

Samengevat kunnen wij voor u als werkgever het volgende betekenen:

  • Teamtraining met als uitgangspunt het ‘nieuwe rijden’.
  • Het ‘Rijbewijs-APK’; toetsen van de rijvaardigheid van de medewerker.
  • Speciale begeleiding voor uw medewerkers met rij-angst vanwege een traumatische ervaring (ongeval, bijna-ongeval) of andere oorzaak.
  • Een update van de (vernieuwde) theoriekennis.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.