Praktijklessen

De praktijklessen bij rijschool REPLEX zijn overzichtelijk. Je weet op ieder moment hoe ver je gevorderd bent. Dit geeft veel inzicht en betrokkenheid, waardoor er niets meer in de weg staat om jouw rijbewijs in het tempo te halen dat bij jou past.

De rijlessen zijn verdeeld in de volgende hoofdonderdelen:

1. bediening van de auto;
2. afslaan en kruispunten;
3. wisselen van rijstrook en verkeerspleinen;
4. autoweg en autosnelweg;
5. examentraining.

Wij rijden in de lesauto van het jaar 2015, de SEAT LEON. Samen met deze betrouwbare, zeer comfortabele en ROOKVRIJE auto begeleiden wij je naar je rijbewijs.

De instructievorderingenkaart

Je vorderingen worden bijgehouden op een instructievorderingenkaart. Elke fase wordt afgesloten met een evaluatie, zodat je op ieder moment weet hoe ver je gevorderd bent, waar nog voor geoefend moet worden en wat je sterke punten zijn. Dit geeft veel duidelijk en inzicht, zodat je in staat zult zijn je rijbewijs in volle overtuiging te halen.
Om de opleiding compleet te maken, wordt er tijdens de les ook geoefend met cruisecontrole en het rijden met een navigatiesysteem.

TussenTijdseToets

Om vertrouwd te raken met een examen, biedt het CBR de mogelijkheid een TussenTijdseToets af te leggen; de TTT. Dit is een rij-test die verloopt als een echt examen, zodat je weet hoe een examen zou kunnen gaan. Deze TTT kan je helpen enige nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid en na afloop krijg je advies over de onderdelen waaraan je nog aandacht zou moeten besteden. Als je bijzondere manoeuvres (parkeren, hellingproef, etc.) in de TTT goed uitvoert, krijg je hier vrijstelling voor tijdens het eerstvolgende echte examen!

Beginnen vanaf 16,5 jaar!

Het is ook mogelijk om je rijlessen te starten vanaf 16,5 jr. Als je 17 bent geworden kun je via het CBR normaal rijexamen afleggen. Na het slagen mag je hierna tot je 18de onder begeleiding aan het verkeer deelnemen. Deze begeleiding heb je van te voren geregeld via de begeleiderspas. Hierop kunnen maximaal 5 volwassen als begeleider optreden.

Om op examen te kunnen heb je het volgende nodig:

 1. Je dient de rijschool akkoord te geven om namens jou het rijexamen te mogen aangeven. Deze machtiging dien je via https://mijn.cbr.nl uit te voeren. Hiervoor heb je wel een geldig digid code nodig
 2. Je dient over een theorie certificaat te beschikken. Let daarbij op de geldigheid ervan.
 3. Je bent op de hoogte van de medische vragen op van de EigenVerklaring. Namens jou vult de instructeur deze vragen in. Indien niet alle vragen met nee beantwoord kunnen worden dien je dit aan te geven.
 4. Na 75% van je rijopleiding vragen we samen je rijexamen aan. Het is ook mogelijk om een TussenTijdseToets (= zg TTT) aan te vragen. Het uitslagformulier van de TTT moet je meenemen naar je examen.

Meenemen naar het examen

 1. Voor het examen dien je je te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.
 2. Neem een zelf ingevuld zelfreflectieformulier mee. Je instructeur neem van te voren dit formulier met je door.
 3. De instructeur neemt de eigen verklaring mee. Deze verklaring dien je in het bijzijn van de examinator te ondertekenen.
 4. De rijschool stelt een lesauto ter beschikking die aan alle examen eisen voldoet.

Na het halen van je rijbewijs

 1. De uitslag van het rijexamen gaat digitaal naar jouw gemeentehuis toe. Je krijgt dus geen papieren uitslagformulier.
 2. Laat een geschikte pasfoto maken bij een erkende fotograaf.
 3. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
 4. Indien je nog geen 18 jr. bent dien je de begeleiderspas al aangevraagd te hebben.
Machtig je rijschool
Machtig Rijschool Replex 
Reflectieformulier
Download formulier